Skoči na glavno vsebino

Ko bom velik, bom FILHARMONIK

Učenci, ki obiskujejo interesno dejavnost Filharmoniki, so v tem tednu kar dvakrat obiskali Slovensko Filharmonijo.

V petek, 30. septembra, smo se odpravili na ogled Filharmonije. Prijazno nas je sprejela in nam gospa Aleksandra predstavila to veliko hišo na Kongresnem trgu. Veličastna zgradba, ki privabi oko sprehajalca in v njem zbudi zanimanje, kaj se v njej godi. Veliko glasbenikov in drugih zaposlenih preživi tam ogromno časa. Instrumentalisti, pevci, dirigenti in drugi.

Pravočasno smo bili na ogledu, da smo lahko prisluhnili tudi vaji Zbora Slovenske Filharmonije. Zanimivo je bilo prisluhniti njihovim glasovom, ki so bili slišati kot eno. Izvedeli smo veliko novega, pa vendar smo najbolj od vsega težko pričakovali prvi koncert v sklopu Družinskega abonmaja – Ko bom velik, bom SOLIST.

Manjša skupina učencev se je z učiteljico Izo v soboto odpravila prisluhniti Orkestru Slovenske Filharmonije. Prisluhnili smo celotnemu orkestru, nekaj instrumentalistov orkestra pa se je s svojimi instrumenti predstavilo kot SOLISTI. Hornist, kontrabasist, pianist, flavtistka in celo pisalni stroj. S tremi solisti sobotnega koncerta je nekaj učencev z interesne dejavnosti opravilo tudi intervju, ki so ga ob koncertnih listih prejeli vsi obiskovalci Zanimive skladbe, instrumenti in izjemna izvedba skladb. Bogatejši za novo izkušnjo in polni vtisov smo naše druženje zaključili s pogovorom ob slastnih palačinkah.

Več fotografij na Facebook strani Slovenske Filharmonije.