Skoči na glavno vsebino

Atletika – ekipno tekmovanje

V ponedeljek, 25. 9. 2023 je bilo na atletskem stadionu ŽAK ekipno atletsko tekmovanje za ljubljanske osnovne šole. Našim 35-im tekmovalkam in tekmovalcem zgodnja ura ni delala težav, bolj je bil moteč prvi pravi jesenski hlad. Kljub temu smo mišice uspeli dodobra ogreti, saj smo dosegli kar nekaj odličnih rezultatov.

Riwen Zheng Qingjing je edini sunil kroglo preko 10 metrov in zanesljivo osvojil 1. mesto. Tudi Klara Demšar je zalučala svoj vortex na 1. mesto, Maša Svetek pa na 4.

Iris Demšar je osvojila 2. mesto na krogli, Neža Čepeljnik 3. mesto na daljini. Od šprinterk na 60 m je bila Maša Jerančič na 3. mestu, takoj za njo pa Veronika Čarman. Ne gre zanemariti niti 4. mesta Mihe Bajca v skoku v višino, kot češnjica na torti pa je na koncu tekmovanja z zmago presenetila tudi naša dekliška štafeta 4×100 m.

Ker je bilo tekmovanje ekipno, vsi našteti za svoje dosežke niso dobili priznanj, so pa dodobra pripomogli k solidnim ekipnim uvrstitvam. Dekleta so osvojila 13. mesto med vsemi ljubljanskimi osnovnimi šolami, fantje pa 14.

Vsem tekmovalcem iskrene čestitke za dosežene rezultate.

Učitelji športa