Skoči na glavno vsebino

LJUBLJANSKI MARATON 2023

Sobota, 21. 10. 2023, je bila dan za tekaške preizkušnje otrok v okviru 27. Ljubljanskega maratona. Učenci od prvega do petega razreda so tekli na netekmovalnem teku, učenci predmetne stopnje pa so se pomerili v tekmovalnem teku na 1800 m. Našo šolo je zastopalo kar 87 učenk in učencev vseh starosti, kar je najverjetneje rekordna udeležba. Če smo že pri statistiki, lahko dodamo še nekaj podatkov:

  • najboljša uvrstitev: 15. mesto Katje Čerin, učenke 6.a;
  • najštevilčnejši oddelek: 6.a z desetimi udeleženci;
  • najbolj zastopana kategorija: učenke 6. razreda s desetimi udeleženkami;
  • najstarejši tekmovalec OŠ Božidarja Jakca: Naum Popov, učenec 9.b, ki je bil bil tudi naš edini devetošolec;
  • najglasnejši navijači: starši učencev OŠ Božidarja Jakca.

Seveda kot se za tak množični dogodek spodobi, se nismo mogli izogniti gneči, ki nam je malo prekrižala načrte predvsem v cilju, vendar pa je kljub temu prevladala dobra volja. K temu je nedvomno pripomoglo tudi vreme, ki je tekače in navijače nagradilo s prijetnim jesenskim soncem, ki ni nehalo sijati niti takrat, ko je z neba malo porosilo.

Naslednji dan so na programu Ljubljanskega maratona tekaške preizkušnje za odrasle. Morda med udeleženci opazite kakšno mamico ali očka ali celo učiteljico ali učitelja.

Vsem udeležencem 27. Ljubljanskega maratona iskreno čestitamo in vas vabimo tudi na druge tekaške prireditve, ki bodo na sporedu spomladi.