Skoči na glavno vsebino

Digital media literacy: Essential skills for the digital age – 5. DAN IZOBRAŽEVANJA

Moi! 

Čas res hitro teče in nastopil je zadnji dan izobraževanja. Za uvod v današnji dan smo spoznali nekaj bizarnih dogodkov, ki se odvijajo na Finskem, ter se seznanili z možnostimi študija tukaj. Vse se je slišalo tako mamljivo in kdo ve, morda pa se učiteljici kar preseliva na Finsko.

Spoznavali smo zanimive in uporabne aplikacije za uporabo umetne inteligence. Medtem ko nas umetna inteligenca (UI) navdušuje s svojimi inovativnimi aplikacijami, je pomembno, da se zavedamo tudi njenih pasti. Pri šolanju in izobraževanju naših otrok je UI lahko koristna, vendar pa moramo biti pozorni tudi na njene omejitve.

Glavni del današnjega dne je bilo načrtovanje tedna digitalne pismenosti na naši šoli. Zasnovali sva teden delavnic NAVIGACIJA ČEZ DIGITALNI LABIRINT. Sprva bova izvedli delavnice za učitelje, skupaj z njimi pa oblikovali še delavnice za vse učence naše šole.

Najino izobraževanje sva zaključili z odličnim uspehom in za to prejeli tudi certifikat

Ostanek popoldneva smo z učno skupino preživeli v mestu Porvoo, ki je drugo najstarejše mesto na Finskem.

Slovi po lesenih, pisanih hišah, tlakovanih cestah in bogati zgodovini. To mesto je priljubljena turistična destinacija, ki obiskovalcem omogoča vpogled v Finsko preteklost s svojo slikovito arhitekturo in izjemnim razgledom ob reki. V mestu je bil rojen tudi nacionalni pesnik Johan Ludvig Runeberg, po katerem danes slovijo okusne tortice. 

Moi, moi!