Skoči na glavno vsebino

Mesec šolskih knjižnic

V mesecu oktobru so se v šolski knjižnici zvrstile številne dejavnosti povezane z branjem in s knjigo. Za vse učence na šoli se je našlo kaj zanimivega. Obeležili smo številne pomembne dogodke v mesecu oktobru:

  • Mednarodni mesec šolskih knjižnic – promocija knjižnice in knjig preko šolskega ekrana, geslo letošnjega praznovanja je “Šolska knjižnica: moj srečni kraj, kjer ustvarjalnosti in domišljiji ni meja.”
  • Nacionalni mesec skupnega branja – v 1. triadi je na pot odšla bralna torbica, kjer so skrbno izbrane knjige za vso družino. Z njo spodbujamo pomen družinskega branja.
  • 70. rojstni dan zbirke Čebelica – razstava naših Čebelic, v knjižnici hranimo Čebelico iz leta 1955 pisatelja Franca Bevka, Pazi na glavo – glava ni žoga.
  • Dan reformacije – razstava knjig in seznanjanje učencev o pomembnosti dela Primoža Trubarja.
  • Nacionalni projekt Rastem s knjigo – obisk splošne knjižnice Jožeta Mazovca Moste in delavnica Knjižna pokušina za 7. razrede.
  • Poletni bralci so odšli na zaslužen nagradni izlet na Ljubljanski grad.
  • Podelitev darilne slikanice Hiša selivka, pisatelja Marka Kravosa vsem učencem 1. razreda.

Pri urah KIZ (knjižnična informacijska znanja) sva knjižničarki predstavljali pomen šolske in splošne knjižnice in branja dobrih knjig. Učence sva seznanili z vsemi dogodki povezanimi z branjem, ki so se odvijali ali pa se bodo.

Konec meseca novembra vas vse vabimo, da obiščete 39. Slovenski knjižni sejem na Gospodarskem razstavišču. Na sejmu se bodo odvili številni zanimivi dogodki. Več si lahko pogledate na spletni strani https://knjizni-sejem.si/.

Tudi v mesecu novembru vabljeni k branju dobrih knjig. Dobre namige lahko spremljate na šolskem ekranu in v knjižnici.