Skoči na glavno vsebino

TEDEN SLOVENSKE HRANE IN TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK

V tem tednu obeležujemo teden slovenske hrane. Na šolskem jedilniku so tradicionalne slovenske jedi označene z zeleno.

V petek, 17. 11. 2023 je dan slovenske hrane in že 13. Tradicionalni slovenski zajtrk.

Projekt Tradicionalni slovenski zajtrk je bil na pobudo Čebelarske zveze Slovenije prvič organiziran leta 2011 z namenom ozaveščanja najmlajših o pomenu kmetijstva, živilske industrije, čebelarstva in varovanja okolja.

Letošnji Tradicionalni slovenski zajtrk je v znamenju kruha, žit in izdelkov iz žit.

 Letos obeležujemo mednarodno leto prosa.

Tradicionalnem slovenskem zajtrku in spremljevalni dejavnosti bo namenjena 1. šolska ura.

Učencem bomo za zajtrk ponudili živila slovenskega porekla: bio črni kruh, bio maslo, bio mleko, med in jabolko.

V šoli bo pripravljena tudi razstava »od zrna do kruh«.