Skoči na glavno vsebino

Računalniške delavnice za nadarjene učence

V torek, 14. maja, je v naši soseski, in sicer v OŠ Karla Destovnika Kajuha, potekala računalniška delavnica, namenjena nadarjenim učencem.

14 učencev od 6. do 9. razreda je 4 šolske ure spoznavalo program Orange. Ga. Ajda Pretnar Žagar s Fakultete za računalništvo in informatiko jih je vodila skozi postopke in jim podala tudi nekaj teoretičnih informacij, ki so jim pomagale pri delu.

Naši učenci so takole pokomentirali dogajanje na delavnici.

Bilo je precej zanimivo, saj smo se naučili uporabljati nov računalniški jezik. Naučili smo se tudi, kako deluje umetna inteligenca, a je bilo težko najti točno pravilno operacijo in jo povezati z drugo na pravilno mesto. Izvedeli smo tudi, kakšno je povprečje življenjske dobe v različnih državah in podobno. ( Klemen)

Bilo je zanimivo, ker smo se naučili osnove programa Orange. Naučil sem se veliko o umetni inteligenci in kako deluje. (Aldin)

Všeč mi je ime programa, zdi se mi malo smešno. Naučil sem se, kako sprogramirati računalnik, da prepozna slike ter kako v Orangu narediti preglednice. Težave mi je delalo, da mi ni želelo pokazati slik. (Taj)

Zahvaljujemo se našim gostiteljem.

Nataša Krajnčan