Skoči na glavno vsebino

Teden otroka – Mali šefi 2. a

Sredino popoldansko druženje je bilo kot nalašč, da smo drugošolci pokazali svoje »kuharske« sposobnosti in pripravili prave male okusne mojstrovine. Najprej smo si nadeli predpasnike, potem pa se resno lotili dela.

Sadje in zelenjavo smo temeljito oprali. Živila smo razvrščali po različnih kriterijih in ob tem ponovili še nekaj matematičnih veščin. Zelenjavo in sadje smo spretno narezali in jih lepo zložili v skledice. Pripravili smo sadna in zelenjavna nabodala. Z zelenjavo smo obložili in okrasili še popečene kruhke in si pripravili domačo limonado ter božanski babičin čaj. Vse smo zmazali, saj je bilo tako zelo okusno. Polni vitaminov smo si za konec naredili še »babycino«.

Čas je minil kot bi trenil. Potrebno je bilo še vse pospraviti in pomiti. S sadnimi in zelenjavnimi nabodalci smo presenetili še naše starše. Kako odlično nam je šlo in kako zelo smo uživali, pa si poglejte ob nastalih fotografijah.