Hitre povezave

Državni tekmovanji v judu in atletiki na 3. festivalu športa mladih v Kopru

Sreda, 6. junija, je bila za športnike naše šole res poseben dan.                                               

Na Festivalu športa mladih smo prijetno zaključili večletno sodelovanje na športnem področju z učenci 9. razreda ter  nekaterimi njihovimi nasledniki. Upamo, da so bili vsi zadovoljni z vsemi aktivnostmi, ki so jim bile na voljo in da je vsak našel nekaj zase. V Kopru sta potekali tudi dve finalni državni prvenstvi in sicer v judu in atletiki in na obeh so se več kot  uspešno predstavili tudi naši učenci.

Sedmošolci Jakob, Hana, Luka, Aljoša, Kristina so tekmovali v judu, devetošolca Rebeka in Nejc pa v atletiki.
S tekmovanjem so najprej začeli judoisti. Pravila v judu so takšna, da potekajo borbe  med učenci od 7. do 9. razreda glede na telesno težo. Moramo reči, da so se prav vsi naši pogumno borili in dali vse od sebe ter na koncu osvojili odlične uvrstitve:

  • Jakob Mislej, 7.b -  2. mesto
  • Hana Sušnik, 7.a -  4. mesto
  • Aljoša P. Lampe, 7.a -  4. mesto
  • Luka Dedić, 7.a - 5. mesto
  • Kristina Prašnikar, 7.a - 5. mesto

Na  finalu atletskega tekmovanja smo imeli, kot smo že omenili, dva predstavnika. Čeprav smo po tihem pričakovali oz. si želeli, da bi Nejcu uspelo priteči  bronasto medaljo,  sta nas prijetno, s svojimi dosežki, presenetila oba.

V teku na 1000 m je Nejc ob bučni podpori vseh nas in z dobrim taktičnim tekom osvojil 2. mesto v državi. Tokrat ni samo izenačil rekord Žana, temveč ga je za »debele« 4 sekunde popravil in sedaj znaša 2:42:07.

 

Zadnja je v tekmovalnem delu prireditve nastopila Rebeka. Vse višine je z lahkoto premagovala, zataknilo se je le v prvem poizkusu novega šolskega rekorda na 156 cm, nato pa je to višino zmogla v drugo. V veselje vseh nas je  naslednjo višino, 160 cm preskočila v prvo. Za kar 7 cm popravljen šolski rekord je prinesel Rebeki 3. mesto v državi in bronasto medaljo.

Še enkrat čestitamo vsem našim učencem, ki so več kot uspešno zastopali našo šolo na obeh državnih tekmovanjih, devetošolcem, ki nas zapuščajo, pa želimo čim več uspehov na vseh področjih, ne le v športu.

Učitelji ŠVZ: Iztok, Primož, Darja