Hitre povezave

Finale ljubljanske atletike

V ponedeljek, 6. junija 2011, so naša dekleta v pozno popoldanskih oziroma večernih urah tekmovala v atletiki in dosegla zgodovinski uspeh naše šole.  Na to tekmovanje se uvrsti po osem najboljših osnovno šolskih ekip mesta Ljubljane, tako v moški kot v ženski konkurenci ter najboljši posamezniki po rezultatih. Čeprav smo se mnogokrat uvrščale kot ekipa na to tekmovanje in zasedle velikokrat zelo dobre uvrstitve, nam vse do tega dne ni uspelo…
 Pa pojdimo po vrsti.
 Tokrat smo se  točno zbrale na dogovorjenem mestu pred šolo v popolni zasedbi in se s posebnim  avtobusom odpeljale na atletski štadion ŽAK.  Po  ogrevanju je sledila uradna otvoritev z mimohodom vseh ekip in nagovorom župana mesta Ljubljane, z lepimi željami za vse sodelujoče.   Za našo ekipo sta prvi tekmovali Lara in Klara v teku na 60 m in obe pritekli v cilj s svojima osebnima rekordoma. Istočasno so tekmovala dekleta v metu vortexa Manja in Katja, Leontina in Ema v skoku v daljino ter Katarina in Monika v skoku v višino. Sledil je tek na 300 m z Evo in Rebeko, na 1000 m sta nato tekli Naja in Kim. Pred zadnjo disciplino, štafetnim tekom v postavi Rebeka, Katarina, Ema in Eva, sta suvali kroglo Nina in Sara. Zbirka dobrih rezultatov in medalj se je iz discipline v disciplino večala:

  • Manja Guček 1. mesto z novim šolskim rekordom pri metu vortexa – 47, 25 m,
  • Ema Barbič 1. mesto z novim osebnim rekordom - daljina,
  • Eva Mustar 2. mesto tek 300 m,
  • Katarina Beton 3. mesto v skoku v višino,
  • Naja Ferkov 2. mesto z novim šolskim rekordom na 1000 m – 3.21.55 in
  • 1. mesto štafeta 4 x 100 m.

Zato smo z nestrpnostjo čakali na  ekipne rezultate in  na koncu dočakali.  Prvič, od veliko finalov, je naša dekliška ekipa osvojila prvo mesto v Ljubljani. Pri tem izjemnem uspehu ne smemo pozabiti tudi na dekleta, ki so prav tako pripomogla k končnemu uspehu : Saido, Anjo Z., Anjo B., Nejo, Niko, in Špelo, ki žal zaradi pravil tekmovanja v finalu niso bile prisotne.  Bila pa je z nami Monika Pust, ki je skupaj z učiteljico Marjanco Agrež  dokumentirala ves potek finala in navijala za naša dekleta. Če vas zanima, kako je bilo, lahko pogledate še v galerijo slik.
Bravo naša dekleta letnika 1996 in 1997!                                                         

Darja Borovšek