Hitre povezave

Finale ljubljanske atletike 2012

V četrtek, 31.5. 2012, se je na atletskem stadionu v Šiški odvijalo ekipno in posamično prvenstvo v kraljici športa – atletiki. Ekipno so se na tekmovanje uvrstili fantje, dekleta pa so nastopala kot posameznice. Med 8 ekipami so nas prijetno presenetili fantje, saj so na koncu osvojili 4. mesto.
Našo ekipo so zastopali: Alen Osmičević 9.b, David Dedić 8.b (tek 60 m), Martin Šenica 9.b, Luka Leben 8.c (tek 300 m), Nejc Ferle 9.a, Gazmend Shabani 9.b (tek 1000 m), Grega Pogačar  9.a, Žiga Vehovec (skok v daljino),  Patrik Sliškovič 9.a, Nik Božič 9.b, ( skok v višino), Senaid Selimović 9.b , Timotej Čelešnik 9.a (suvanje krogle), Marko Sladić 9.b, Nenad Mitrevski  7.a ter štafeta 4 x 100 m v postavi: Alen, Emil, Nik in Martin. Med posameznicami je Erika Pust, druga najmlajša tekmovalka, tekla 300 m, Rebeka je  skakala v višino, Lara Grošelj, Klara Bricelj, Leja Jovanović in Rebeka Bačar pa so tekmovale v štafeti.
V skoku v višino je prvo mesto osvojila Rebeka Bačar iz 9.b in s preskočeno višino 153 cm dosegla tudi nov šolski rekord pri starejših dekletih v tej disciplini. Izvrsten rezultat na 1000 m je uspel učencu 9.a razreda Nejcu Ferletu. V močni konkurenci je premagal vse tekmece in dosegel  1. mesto v Ljubljani ter do stotinke izenačil rekord našega bivšega učenca Žana Rudolfa, ki spada trenutno med najboljše evropske tekače v svoji starostni skupini na srednje in dolge proge. Nejc pa je dobil tudi posebno priznanje oziroma pokal za najboljši  atletski dosežek med vsemi sodelujočimi  atleti  tega tekmovanja.
Rebeka in Nejc sta se tudi uvrstila na državno prvenstvo posameznikov v atletiki, ki bo v sredo, 6. junija 2012, v Kopru.  V  finalu državnega tekmovanja  bodo našo šolo zastopali tudi judoisti:  Jakob Mislej 7.b in učenci 7.a – Hana Sušnik, Kristina Prašnikar, Luka Dedić in Aljoša P. Lampe.
Še enkrat zahvala in čestitke vsem, ki so tekmovali  na finalu v atletiki, navijali in držali pesti pa bomo tudi za vse naše predstavnike v Kopru, na 3. festivalu športa mladih.
Učitelji ŠVZ: Iztok Podbrežnik, Primož Pintarič, Darja Borovšek

Iztok Podbrežnik