Hitre povezave

Hruškov narastek z mandlji

Sestavine:

  • hruškov kompot (domač ali kupljen)
  • 2 žlici rjavega sladkorja
  • sok ene limone
  • ena sladka smetana za stepanje
  • 100 g mletih mandljev
  • 1 jajce
  • sladkor po želji
  • 100 g nalistanih mandljev
  • kokos za posip

Priprava:

  1. Hruške iz kompota narežemo na krhlje, posujemo z rjavim sladkorjem, pokapamo z limoninim sokom in pečemo na 180 stopinj cca. 20 minut.
  2. Okrogel pekač (26 cm) namastimo z maslom in ob zunanjem robu razporedimo hruške kot žarke.
  3. Stepemo sladko smetano, vanjo dodamo mlete mandlje, jajce in sladkamo po želji. Kremo začnemo nalagati v prazno sredino pekača, sama se bo razlezla po celi površini. Po kremi posujemo nalistane mandlje in kokos. Spečemo do konca na 180 stopinj še 20 minut.