Jabolčni mafini
Sestavine za 4 osebe:
- 2-3 jabolka,
- 2 žlici limonovega soka,
- 250 g moke,
- 2 žlički pecilnega praška,
- pol žličke sode bikarbone,
- 1 jajce,
- 125 g sladkorja,
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja,
- 80 ml olja,
- 250 g naravnega jogurta
Priprava:
- Pekač za mafine namastimo ali napolnimo s papirnatimi modelčki. Pečico segrejemo na 160-180° C.
- Jabolka olupimo, očistimo in narežemo na kocke. Takoj jih prelijemo z limonovim sokom in pokrijemo.
- V posodi zmešamo jajce, sladkor, vaniljev sladkor, olje, jogurt in jabolčne kocke, na koncu primešamo še moko, pecilni prašek in sodo. Testo naložimo v model, postavimo v pečico in pečemo 30 minut. Na koncu jih pustimo pet minut še v modelu, nato vzamemo iz modela in ponudimo tople.
»