Hitre povezave

Jesenski kolač

Sestavine:

  • 45 mandarin
  • 200 g gladke moke
  • 100 g sladkorja
  • 30 g mehkega masla
  • 1 jajce
  • pol pecilnega praška
  • 1 vanilin (ali limonin) sladkor
  • po želji lahko dodate še mlete lešnike ali orehe, cimet in limonino lupinico (ali aromo)

Priprava:                                                                                                                                        

Mandarine olupite in jim čimbolj odstranite belo kožico. Zmešajte zmehčano maslo, sladkor in vanili sladkor. Dodajte jajce, moko, pecilni prašek in kaj od sestavin »po želji«. Na koncu narežite še mandarine.                                            

Maso dobro premešajte in vlijte v podolgovat pekač. Pecite 3540 minut na 200 stopinj Celzija. 

Kakor večina sladic, je tudi ta kolač najboljši naslednji dan. 

Pa dober tek!