Hitre povezave

Prvenstvo osnovnih šol Ljubljane v atletiki

Tudi tokrat smo lahko ponosni na naše učence športnike, saj so dosegli odlične rezultate tako v ekipnem kot posamičnem delu atletskega tekmovanja.  Dekleta so bila prva tako pri mlajši kot pri starejši kategoriji, fantje pa so v MAŠP-u dosegli 3. mesto, starejši,  žal z nekoliko okrnjeno ekipo, pa 4. mesto.

V posamičnem delu tekmovanja je bilo ogromno uvrstitev do petega mesta , medalje pa so med mlajšimi osvojili: Nik Božič v skoku v višino – 3.mesto, Nejc Ferle 3. mesto v skoku v daljino, Lara Grošelj je z novim osebnim rekordom zmagala na 60 m, Rebeka Bačar je bila 2. v teku na 300 m, za najlepše presenečenje je poskrbela Kim Nika Žan z osvojenim tretjim mestom na 600 m.

Edino medaljo pri starejših fantih je dosegel Adnan Golubovič v skoku v višino, zato pa so dekleta ponovno dokazala, da sodijo v sam vrh ljubljanske atletike. V teku na 60 m je zmagala Nastja Milošević, druga je bila Saida Čehić, obe z osebnim rekordom, 2. mesto v teku na 300 m je dosegla Naja Ferkov, 1. mesto v skoku v daljino Ema Barbič, prav tako 1. mesto v skoku v višino z osebnim rekordom Katarina Beton, Tjaša Mehle je bila tokrat druga. Odličnih rezultatov pa še ni bilo konec. Tretje mesto Monike Pust v metanju vortexa, presenečenje v teku na najdaljši progi 3. mesto Nike Hribernik ter  4.–to  Nine Mislej ter na koncu še zmaga štafete v teku 4 x 100 m, z novim šolskim rekordom 53.75 v postavi : Nastja Milošević, Tjaša Mehle, Katarina Beton in Ema Barbič je pomenilo zanesljivo uvrstitev na  finalno tekmovanje v atletiki, ki bo v torek, 1. junija 2010.

Vsem, ki so sodelovali na atletskem tekmovanju iskreno čestitamo!

Več rezultatov lahko poiščete na spletni strani http://www.timingljubljana.si/. V kratkem bomo objavili še nekaj fotografij.