Hitre povezave

Knjižnične novice 2014-15

- MESEC OKTOBER- MEDNARODNI MESEC ŠOLSKIH KNJIŽNIC
Mesec oktober je mednarodni mesec šolskih knjižnic, ki opozarja na pomen le teh. Šolske knjižnice so nujno potrebne pri razvoju in učnih spretnosti ter kritičnega mišljenja. Šolski knjižničarji sodelujejo pri poučevanju, razvijanju učnih strategij, razvijanju različnih vrst pismenosti, razvijanju kritičnega mišljenja in ostalih kompetenc, ki so potrebne za delovanje v današnji družbi. Praznovanje mednarodnega meseca šolskih knjižnic opozarja na široko paleto dejavnosti, s katerimi knjižnice učence in starše spremljajo za življenje.
 
Na naši šoli so svoja mnenja, občutke v povezavi s knjižnico, knjigo ter knjižničarko zapisali učenci od prvega do tretjega razreda. V okviru knjižničarskega krožka pa smo z učenci na omenjeno temo izdelali tudi plakat in ga izobesili. Pridite in preberite si dragocene misli!
 
 
- JESENSKE UGANKE
V knjižnici so že izobešene tri nove jesenske uganke. Pravilne odgovore zapiši na listek ter jih oddaj v škatlo v šolski knjižnici do 23. oktobra 2014! Na listek z odgovori ne pozabi pripisati imena, priimka ter razreda. Nagrajenec bo znan že 24. oktobra 2014!
 
- Juhuhu...počitnice bodo kmalu tu...Pridi in si izposodi knjigo za počitniško branje!
 
- 31. oktober 2014 - DAN REFORMACIJE
Kdo je bil Primož Trubar in zakaj je tako pomemben za slovensko zgodovino? Pridi in si oglej knjižno razstavo!
 
knjižničarka Tea Kojadinović