Hitre povezave

Kakijeva strnjenka

Sestavine:

  • 250 g mehkih zrelih kakijev
  • 250 ml sladke smetane
  • 250 g pasirane skute
  • 1 zavitek želatine v prahu "brez kuhanja"
  • 1 vanilijev sladkor
  • 80 g mletega sladkorja

Postopek:
Sladko smetano stepemo. Kakije olupimo in očistimo, damo jih v skledo in jim primešamo skuto, oboje dobro premešamo in dodamo želatino v prahu ter mešamo dobro minuto. Masi dodamo vanilijev sladkor in sladkor v prahu ter mešamo, da se sladkor raztopi. Nazadnje dodamo stepeno sladko smetano in jo previdno zamešamo. Vse skupaj zlijemo v model  in damo za vsaj tri ure v hladilnik.
Pred serviranjem stresemo strjenko na krožnik in jo dekoriramo. Če želimo, lahko pripravljeno maso razdelimo v več manjših posodic, na primer za puding ali v eno večjo in jo nato razrežemo.