Hitre povezave

Oli v novembru 2017 spodbuja otroke k branju

Včeraj, 22. 11. 2017, je izbrano skupino otrok od 2. do 9. razreda znova obiskal Oli. Tokrat je bila njegova naloga, da pozorno posluša zgodbe o Nikcu in njegovih prijateljih (René Goscinny), pesmice Kajetana Koviča iz zbirke Zlata ladja, in predstavitev miselnih vzorcev dveh strašnih dinozavrov – eden je imel 58 15 cm zob, drugi pa 15 m dolg vrat. Ali uganete, o katerih dinozavrih je poslušal Oli? Odgovore poznata Manja in Tjaš.

Oli ni samo poslušal, temveč je najmlajšega spodbujal k branju navodil in njegovo razumevanje le teh preverjal tako, da je godrnjal od ugodja, če ga je učenec pobožal na točno določenem mestu, če mu je prinesel vodo za piti in še kaj. Se znajde, a ne?

Že skoraj odrasle otroke je učil o svoji anatomiji telesa in čutilih, ki se razlikujejo od človeških. Ali ste vedeli, da lopatici kužka nista pritrjeni na okostje in tako omogočata prožno gibanje? Da ima človek 5 milijonov vohalnih celic, pes pa več kot 200 milijonov? Njuno pridno raziskovanje je Oli nagradil s petko in desetko.  

 

Oli v novembru 2017 spodbuja otroke k branju
Oli v novembru 2017 spodbuja otroke k branju