Skoči na glavno vsebino

Čajanka z Ariano Černe

Tako prisrčno in sproščeno knjižno čajanko bi si želela imeti vsakokrat. Mlada pisateljica Arina nam je pričarala pozitivno energijo in s svojim šarmom očarala vse navzoče. Ariana je dijakinja 1. letnika Gimnazije Ledina, še lansko šolsko leto pa je gulila naše šolske klopi.
Avtorica prizna, da najprej ni vedela, da bo vse tako resno izpadlo in bo napisala knjigo. Ob vzpodbudi družine in učiteljice Andreje Butolo se je prijavila na literarni natečaj Roševi dnevi in tako začela s pisateljevanjem. Misli, besede, zgodba in roka so stekli v pravo smer in danes v rokah drži svoj prvi literarni prvenec. Na valentinovo je tako izšla njena prva knjiga z naslovom Tujca.
Zapletena ljubezensko–prijateljska zgodba med Evo in Hamzo se dogaja v blokovskem naselju. Prihajata iz različnih življenjskih okoljih in med njima se zaiskri ravno zaradi drugačnosti. V želji po nečem novem, prepovedanem se zgodijo ganljivi in čarobni trenutki. Glavna junaka nam predstavita svoje poglede na različne življenjske situacije, ki se dogajajo v najstniškem vsakdanu. Ariana je v knjigi izpostavila citat iz knjige z naslovom Ana Karenina »vsaka popolna družina je bolj kot ne ista in vsaka zlomljena, zlomljena na svoj način«. Ravno tako je družina Eve in Hamze popolna in zlomljena na svoj način.
Knjiga (zgodba) bralca drži in je ne more kar tako izpustiti iz rok. Konec je skrivnosten, kar bralca malo vrže iz tira, sploh takega, ki pričakuje tipičen zaključek.
Ariani se zahvaljujemo za obisk, pogovor in podarjeno knjigo. Srečno na svoji mladi poti.
Knjižničarka Sabina