Skoči na glavno vsebino

Erasmus+ E.C.O. S.T.E.P.S – 2. DAN SENČENJA na CEIP Sanchez Albornoz

¡Hola!

V zgodnjih jutranjih urah smo se odpravile novim dogodivščinam naproti. Prijetna glasba nas je popeljala na šolsko igrišče in naznanila začetek pouka. Po urniku je sledila ura utrjevanja snovi, kjer so učenci delali po skupinah ob uporabi različnih didaktičnih materialov, izjemoma pa tudi spoznavali novo učno snov.

Ogledale smo si tudi prijeten prostor, namenjen učencem z učno pomočjo. Bile smo zelo presenečene, kako bogato je prostor opremljen z didaktičnimi pripomočki, ki ga soustvarjajo in si delijo vsi učitelji na šoli.

Učenci šestega razreda so pri projektnem delu raziskovali uničujoče poplave na njihovem območju, iskali vzroke in rešitve, kako preprečiti morebitno ponovitev naravne katastrofe. Za zaključek raziskovalnega projekta so s programom Canva pripravili peticijo. Tudi učiteljice smo pri tej aktivnosti uporabile digitalno tehnologijo, saj je pouk potekal v njihovem narečju kasteljanščina, ki pa je ne razumemo.

Ker je bil dan na šoli namenjen noči čarovnic, so nas povabili k sodelovanju v pripravi hiše groze. Naši učiteljici, ki sta sodelovali, sta bili neprepoznavni in zelo strašni.

Za nas najbolj aktiven in zanimiv del današnjega učnega procesa pa je potekal na šolskem igrišču, kjer smo spoznale in igrale športno igro Colpbol. Igra je naravnava k vključevanju učencev različnih športnih sposobnosti.

Za konec dneva so nas presenetili z odličnim kosilom, obogatenimi s tradicionalnimi začimbami.

¡Hasta mañana!