Skoči na glavno vsebino

Erasmus+ E.C.O. S.T.E.P.S – 5. DAN SENČENJA na CEIP Sanchez Albornoz

Zadnji dan našega obiska v španski šoli smo začele z obiskom pouka šestošolcev, kjer so v programu Pixton učenci v skupinah oblikovali strip po predhodno določenih kriterijih. Ker je bila tematika poljubna, so nastali zanimivi in izvirni stripi.


Nadaljevale smo pri pouku glasbe. Petošolci so igrali igro My class game, kjer so za pravilen odgovor prejeli točko. Njihov napredek je bil viden celotnemu razredu na interaktivni tabli, kjer so bili prikazani vsi avatarji učencev.


Tretjo šolsko uro smo se ponovno pridružile šestošolcem, ki so ob likih iz knjig o Harryju Potterju spoznavali in utrjevali slovnična pravila kastiljanščine.
Sledil je daljši odmor za malico, ki so ga učenci, kot vsak dan, preživeli na šolskem igrišču.

Po končanem odmoru smo se pridružile 3. razredu pri pouku angleščine. Učenci so se razdelili v dve skupini, prva skupina je ostala v učilnici, druga pa je odšla z drugo učiteljico v knjižnico. Učenci so tako v ločenih skupinah utrjevali besedišče o družinskih članih s pomočjo programa Livewordsheets.


Ker nas je zanimalo, kako poteka pouk v prvem razredu, smo si ogledale še zanimivo uro glasbe v izredno dobro opremljeni glasbeni učilnici. Učenci so izvajali različne glasbene aktivnosti. Zanimiv je bil način spoznavanja solmizacijskih zlogov ob klavirju in osmih barvnih posameznih zvončkih. Uro so zaključili z reševanjem učnega lista in plesom.
Obisk na naši šoli smo zaključile z uro likovne umetnosti v 6. razredu, ki je potekal v angleščini. Učiteljica je s pomočjo vprašanj v Canvi učence pripeljala do umetnice, mehiške slikarke Fride Kahlo. Sledil je ogled videa, kjer so učenci bolje spoznali umetnico in njena dela. Ob video navodilih so risali njen portret.