Skoči na glavno vsebino

Erasmus+ projekt E.C.O. S.T.E.P.S. – Skupinska mobilnost učencev – 2. dan

Buenos dias!

Res je bilo dobro, vendar zaspano jutro. Učiteljice so nas zbudile, saj smo vsi še zelo trdno spali. Pripravili smo se na dan in odpravili na okusen zajtrk. Poskusili smo tipične španske churrose in pršut na popečenem kruhu, poplaknili s kakavom in sokom. S polnimi želodčki smo se odpravili proti šoli, mimogrede pa še ustavili po sadno malico. Bolj kot smo bili blizu šoli, bolj smo bili nestrpni, da spoznamo naše nove sošolce.

Pričakali so nas v špalirju, na dvorišču šole, prav vsi učenci in učitelji. Ob vstopu so nas zasuli s konfeti, ter pozdravili s spremljavo bobnov. Zelo smo bili ganjeni in veseli tako lepe geste. Tudi mi smo jih pozdravili, z belokranjskim kolom, ki smo ga zaplesali. Pokazali smo jim tudi ljudska oblačila iz Slovenije. Ta nam je prijazno posodila učiteljica Andreja Porenta, ki jih je prav sama sešila.

Povabili so nas v šolo in gospa ravnateljica nam je povedala nekaj zanimivosti o Španiji in Noveldi, kjer se nahajamo. Dan smo preživeli še s peto- in šestošolci. Okušali smo razne tradicionalne španske dobrote, ki so jih sami pripravili in nam jih tudi predstavili, mi pa smo njih počastili s slovensko potico, pehtranovo in orehovo. Ko smo se najedli in naužili sonca na šolskem dvorišču, smo prav zares poprijeli za delo.

Po skupinah smo pripravljali zanimivosti o obeh državah in ju primerjali. Iskali smo podatke, urili in nadgrajevali naše znanje angleščine, prav tako pa se naučili nekaj novih besed v španskem jeziku. Predstavitve zanimivosti smo glasovno posneli, posnetke pa bo moč slišati na povezavi, do katere nas bo pripeljala QR koda. Ta bo v brošuri, ki je nastajala to šolsko uro. Nato smo se pridružili petošolcem in z njimi ustvarjali v Chatterpixu. Vadili smo predstavitev osebe v angleškem jeziku.

Po pouku smo si odpočili in se na šolskem dvorišču naužili toplega španskega sonca. Sledilo je težko zasluženo kosilo.

Nabrali smo ravno toliko energije, da smo se lahko sprehodili čez mesto nazaj do našega hostla. Po prihodu v hostel smo urejali naše sobe, pospravljali prtljago. Učiteljice so nas odpeljale do bližnjega parka, kjer smo se znoreli na igralih. Večerja nam je seveda zopet teknila! Tokrat so posebej za nas pripravili bel riž s piščancem, začinjenim s soljo. Učiteljice pa so trpele ob dobri, kaj dobri, odlični paelli.

Po večerji smo zaspali kot ubiti. Med spanjem pa je na obisk prišla tudi zobna miška, ki je našla pot celo do Španije!