Skoči na glavno vsebino

Erasmus+ projekt E.C.O. S.T.E.P.S. – Skupinska mobilnost učencev – 5. dan

Zbudili smo se v čudovito sončno jutro, ki so ga churrosi pri zajtrku naredili še boljšega. S sprehodom do šole smo pričeli naš dan nabiranja korakov. V celem dnevu smo jih nabrali kar 24000.

Odpravili smo se na pohod do gradu in svetišča la Mola, ki se najaha par kilometrov iz kraja Novelda. Ves čas smo hodili ob reki, ki smo jo izkoristili tudi za metanje žabic. Najboljši del pohoda je bilo prečkanje reke čez skale. Na koncu je sledil še vzpon na hrib, kjer je na vrhu svetišče in ostanki gradu. Povpeli smo se še na obrambni stolp, kjer je tako močno pihalo, da nas je skoraj odneslo. Z naših počitnic bomo prišli prav zagoreli, toliko vitamina D smo nabrali na poti.

Učenci so cel teden poslušali učiteljice, da bo četrtek njihov najljubši dan, vendar se jim po pohodu čez pravo puščavsko pokrajino, to ni ravno zdelo. Niso pa vedeli, da bomo ob vrnitvi v šolo spakirali pakete s kosilom, ter se odpravili na pot proti morju. Utrujeni so komaj preživeli to pot, ob pogledu na morje, pa so se jim zaiskrile oči. Plažo smo imeli čisto zase in raziskali smo jo po dolgem in po čez. Seveda smo noge konkretno namočili v vodo, ki se nam nikakor ni zdela ledena, tako kot učiteljicam. Nabirali smo školjke, tekli po mivki, skakali po valovih, se zakopavali v mivko, skratka NEIZMERNO UŽIVALI. Na plaži smo pojedli tudi okusno kosilo, testenine s paradižnikovo omako, in se posladkali s sadjem.

Zelo utrujeni smo se vrnili v hostel, kjer smo že komaj čakali večerjo. Kdo bi rekel, jedli smo špagete, vendar tokrat s sirovo omako. Mmmm, dolgo že ni bilo testenin.

Še pranje glav in končno – SPANJE! Ah, še pravljica manjka, nato pa zares ena bolha na pomoč, za lahko noč.