Skoči na glavno vsebino

21. Otroški festival gledaliških sanj

Med 5. in 11. aprilom 2024 je v Pionirskem domu v Ljubljani potekal 21. Otroški festival gledaliških sanj. Na festivalu je nastopilo 27 gledaliških osnovnošolskih in vrtčevskih skupin. Našo šolo sta v sredo, 10. aprila, odlično zastopali dve gledališki skupini.  

Učenci izbirnega predmeta Gledališki klub, ki ga je vodila mentorica Dajana Trifunović, so na oder postavili nekaterim znano, drugim manj, komedijo Kok ti men zdej dol visiš, ki govori o tematikah, ki so nam še kako blizu – slava, prijateljstvo in ljubezen. Štiri dekleta pustijo svoje fante v veri, da bodo spoznale zvezde, s pomočjo katerih bodo tudi one zaslovele. Pretkani fantje pa jim ne ostanejo dolžni, temveč jih prinesejo naokoli in zaigrajo, da so zasloveli kar oni. Obupane najstnice jih hočejo nazaj, a ne vedo točno, kako …

Učenci 3. c iz Podružnične šole Hrušica, pod mentorstvom razredničarke Andreje Porenta, so navdušili občinstvo s predstavo Pekarna Mišmaš, v kateri so nastopili vsi učenci iz razreda, brez izjeme. Besedilo iz pravljice so na odru brezhibno predstavili, poleg tega pa so sami peli in pesmi spremljali na mala glasbila.

Na Otroškem festivalu gledaliških sanj vsako leto podelijo tudi nekaj nagrad, med njimi je tudi kategorija za najbolj obetavne mlade igralce in ta naziv si je prislužila naša Julija Mojškerc, ki je v predstavi Pekarna Mišmaš odigrala Jedrt.

Vsi učenci so se odlično vživeli v vloge ter pokazali nadarjenost, spontanost in samozavest na odru.

Vsem nastopajočim učencem in mentoricama iskreno čestitamo za izjemno uspešne nastope (tudi tiste, ki ste jih uprizorili v Domu krajanov Hrušica) ter za vašo predanost in trud pri pripravi na gledališki festival.