Hitre povezave

Škornji v našem gozdu 2015

Na čudovit topel jesenski dan smo v 1. a odšli na opazovalni sprehod v gozd, nekateri opremljeni z vrečkami, knjigami o gobah in celo v škornjih. Učenci so doživeli gozd skoraj z vsemi čutili. Glavni namen je bil opazovanje dreves in gozdnih tal, iskanje drevesnih plodov, gozdnih živalic... pa se je tale opazovalni sprehod sprevrgel v pravo odlično uvodno motivacijo za vstop v prvi del naše zgodbe enako imenovanega projekta Veliki nemarni škornji. Učence so zelo pritegnili tihi posebni prebivalci gozda - gobe. S knjigo o gobah so nekateri ugotavljali njihovo užitnost in neužitnost , spet drugi pa so se lotili ustvarjanja in naredili krasne gozdne slike.

Ko smo se vrnili v šolo, smo si ogledali, kaj vse smo prinesli iz gozda (gob ni bilo vmes) in z zanimanjem prisluhnili 1. delu zgodbe o Velikih nemarnih škornjih.

Sledile so ideje otrok, kako bi junakom v zgodbi lahko pomagali in prvi začetki ustvarjanja v našo knjigo. Ker nam to še ni bilo dovolj smo poprijeli za flomastre in čopiče in naša doživetja prelili na risalne liste. Nastali so čudoviti izdelki. 

Škornji v našem gozdu 2015
Škornji v našem gozdu 2015
Škornji v našem gozdu 2015
Škornji v našem gozdu 2015